Oh we can beat them, for ever and ever




Nu:
Bright Eyes - Laura Laurent
Bright Eyes - Bad Blood
Kent - Det kanske kommer en förändring
David Bowie - Heroes
Velvet Underground - I'm waiting for the man

Med min hand vilandes mot din rygg tänker jag att jag släpper dig aldrig. Mitt hår får lockar. Det är snöstorm ute och andra stormar inne. Inuti. We can be heroes.


I wish you could swim like the dolphins, like dolphins can swim


Though nothing will drive them away
We can be Heroes, just for one day
We can be us, just for one day

Du får mig



-
Mill, jag älskar dig så jävla mycket.

A lung

På väg till Ica. Jag lyssnar på A lung med The knife. Ser fyra killar i 20-års åldern bakom en bil. Ser hur en av dem höjer armen handen näven och slår. Hur den träffade faller, rasar till marken. Alldeles lätt ser det ut, inte ens brutalt. En höjer armen och slår och den andre faller. Men det är brutalt. Och när jag kommer  upp jämsides med dem ser jag hur en kille med ljust hår ligger på marken och hur en kille med mössa pratar häktskt. Hur killen med ljust hår sakta reser sig upp, tittar oroligt och iakttar. Det står två andra killar lite vid sidan av, som för att hålla vakt. Jag ställer mig och tittar. Tittar och tittar. Och de två kollar på mig, i marken, på mig, i marken och jag säger  ”går det bra?” Vilket egentligen kan tolkas till vad som helst, men jag tror att tonfallet gjorde det ganska klart vad jag menade. De säger ”ja, det gör det”.  Jag svarar med ett tveksamt okej. Börjar efter ett tag gå långsamt framåt, men vänder mig om ungefär varannan sekund. Struntar i att jag ser ut som en idiot. Tänker att om de slår igen då. Då jävlar. När jag är säker på att de lämnat honom och går bakom mig så slappnar jag av och börjar gå snabbare. In på Ica. Och de passerar mig där. Tittar undrande på mig. Kanske nyfiket. Och jag undrar om de ser besvikelsen i mig. Att igen igen igen bli så besviken.


När jag betalar i kassan tittar killen som jobbar där mig i ögonen. Länge. Fast han alltid annars bara slänger korta ögonkast.


Train under water







hur kan det vara för sent




Att klappa om en svart liten kalv som lystrar och kommer när man ropar "hjärtat, kom här, lilla hjärta". Att åka en bussresa med en mjuk radiopratarröst tills man somnar. Gå trettio minuter för att äta paj och skratta i en lugn lägenhet. Att nästan gå rakt in i en dörr när man är på väg ut och hem igen. trettio minuter tillbaka. Tre marshmallows en kopp te en mandarin och jag är så sjukt trött. Väntar på snöstormen och hoppas på att bussen till Vindeln måste ställas in imorgon (Hej per, ta't lugnt, det kommer ej ske. imorgon ska vi förresten sätta nosring på bland annat 508 så hon inte kan tjuvmjölka sin kompisar,klart slut, vi ses). Annars är planen upp 05.15 och sedan ta bussen 06.50. Nu: Sömn, underbara sömn.

Daylight and the sun


Ooh your dream
Here on the water
Warm the sand
The seagulls calling
Kissed by kindness

You gave me this

Don´t take your guns to town


En trettiominuter lång promenad:

Snön knarrar under mina bruna kängor med högt skaft och snörning. Kanten på den svarta kappan blåser lite i vinden och från ipoden strömmar Jocke Bergs lite rispiga stämma. Han sjunger att om jag hade lite kärlek så var den till dig och jag går snabbare. Vänder blicken uppåt och det landar små sjok av snö på min kind. En verklighet. Och en annan: Jag blickar uppåt eftersom jag hört ett ljud från ett träd som låter misstänkt en galen fågel med antagligen både fågelinfluensa och salmonella. Det lossnar snö från träden och ner över mig. jag vet ej var jag ska fokusera blicken när det finns så många punkter så jag står skelögd medan det lägger sig klibbande mot kinden. Tio minuter senare halkar jag på en isfläck samtidigt som jag i fallet kommer åt volymen på ipoden vilket resulterar i högsta volym ÄLSKLING DET ÄR LIVET SOM LEKER DET LEKER MED OSS NU just när mitt knä smäller i backen. Jag reser mig upp och svär. Linkar hemåt mot en frodig kopp kanelte.


Jag är hos dig igen


 



Jag drömmer om stora män som slår och slår. Sedan ringer alarmet och vi går upp och äter rostmackor med ost. Det blir bråttom och jag springer till bussen. Jag får ofta ont i vristerna för att mina kängor är tunga. Dricker enorma mängder kaffe och tjänar lite pengar. Det blir mörkt och snart är det filmkväll. Och det känns bra.


Du sluter dina ådror om du sätter dig och väntar

som jag hade dig förut

 
Om man tänker på ickevålds-filosofin tänker man nog framför allt på Ghandi. 1948 blev han mördad av en man med extremistiska drag. Skjuten med flera skott. Sedan hängde man hans mördare tillsammans med en annan konspiratör. Och
det är så sorgligt.




Rain, so I said


Go into space
For a day inside my ship




One night to speed up truth


Utanför mig fönstret lägenheten.




And you kept us awake with wolves teeth
Sharing different heartbeats in one night

All eyes on the calendar


Idag fyller världens bästa bästis 19 år. Hade varit passande med ett foto då vi t.ex. var små och hade tjuvat en sax som vi använde när vi låst in oss i hennes mammas rum för att omsorgsfullt klippa sönder hennes växter eller då vi satt och sket på varsin potta bredvid varandra. Har dock ingen sådan. Men, detta är 18 års vänskap som började med att jag som ettåring krälade fram som en vilde och bet min ljuva älskling hårt i kinden, vilket fick våra pappor att bli vänner och slutligen oss att bli bästisar. (Hej tevil, vet att du läser, älskar dig, vet du)

Och har märkt att jag i inlägget då jag halvt om halvt skämtar om dyslektiker har stavat dyslexi som dyseleksi. Hur ironiskt är inte detta. Känns ej okej.  
 

some things just can't wait.
some things just can't wait.
some things just can't wait.
some things just can't wait.

if winter ends



socker


Det finns vissa nackdelar med att heta Moa. Om en person har dyseleksi eller befinner sig i allmän brådska så blir man helt plötsligt Mao. Som i ett mail jag fick idag som börjar med "Hej Mao!".

I'm waiting for the man




Kliver på bussen. Lyssnar på I'm waiting for the man av Velvet underground. Det virvlar snö mot bussfönstret. Mot och iväg igen. En korpulent tant kliver in i bussen. Sätter sig på sätet bredvid mig, alltså det yttersta sätet i och med att jag sitter vid fönstret. Helt plötsligt vänder tanten benen ut mot gången och sitter med ryggen mot mig en stund för att sedan tungt luta sig bakåt med en djup suck. Hon använder mig som ryggstöd. Jag blir ytterst förvirrad men sitter kvar. Halvmosad mot väggen och tänker vad i..
När jag sedan ska hoppa av på vasaplan och lyckas röra mig fri under hennes tyngd vänder hon sig förvånat om och utbrister " MEN OJ. Satt du här. Förlåt. Och jag som har lutat mig mot dig. Jag tyckte väl det var lite för mjukt och varmt" Och jag tänker att det
är ju fantastiskt att man har så mycket karisma att man förväxlas med en vägg.

Väl inne på ungdomsmottagningen spelar de en cover på kids (KIDS!!!!!) i en exakt likadan cd-spelare som jag har hemma.

Another traveling song






Så här kommer mina vandrande pinnar se ut i vuxen ålder (obs. bilderna är snodda, förlåt någon,eller något).
Tycker ju att vandrande pinnar är väldigt fascinerande.
Dessa har huserat hos mig tidigare:







Har varit på bio med Veronika ikväll. Snabba Cash, såg vi. Blundade när de slogs, fällde en tår när han ropade efter sitt barn vid dödsögonblicket och höll mig för skratt när en av karaktärerna körde över en annan, då det liksom blev alldeles för tragiskt, grädden på moset.
Och nu snöar det alldeles fint.


The Atrocities




Ibland blir det bara lite för stark kombination av alkohol och besatthet över sin favoritmusik:
M: Nu har jag frågat om de har kids tre gånger, nu får du fråga!
J: Jag har också frågat tre gånger, men okej, jag frågar igen!
Man skulle kunna säga att förståndet och förmågan till att koppla brast lite sådär.



Fina saker:

- Att köra bil till hög musik och sjunga med i all sin härliga falskhet.

- Att fika med sin farmor och det känns som om tiden stannat utanför lägenheten.

- Att känna att man kommit i ordning i sig själv och inte längre tycker människor är så otäcka jämt.


Och annars:
Atrocities av Antony and the Johnsons är helt fantastisk.


He whispered
"It's the atrocities of your story
Of your story"



show yourself


You were a child
Crawling on your knees toward it
Making momma so proud
But your voice is too loud
We like to watch you laughing
Picking insects off plants
No time to think of consequences

Control yourself
Take only what you need from it
A family of trees wanted to be haunted



Här ser det ut som om pms:en håller på att döda mig långsamt, men egentligen är jag glad. Ikväll ska jag dricka vin och leva räsim (räsim=internskämt och internvärld, förväntar mig inte att alla förstår detta). Lyssnar på kids av mgmt som vanligt, som alltid, för ingen annan låt gör mig så glad. SHOW YOURSELF TAKE ONLY WHAT YOU NEED FROM IT A FAMILY OF TREES WANTED TO BE HAUNTED

Cripple and the starfish


Typ såhär känner jag mig idag:



Tre saker som gör en skitförbannad när det kombineras med en aggressiv pms:


- Lågenergilampor. Man går in i ett rum för att leta efter något specifikt och tänder lampan för att kunna se något. Det är mörkt ungefär hur länge som helst ändå och man snubblar och hittar ingenting och det är precis det där grumliga ljuset som får en att vilja slåss med först bästa.

- När ens föräldrar och syskon kollar på en. Eller pratar med en.

 - Att jag gjort en deal med mig själv att åka längdskidor varje dag tills tisdagskväll. Och när jag ger mig ut på dagens/vinterns första tur så sträcker jag mig i benet redan när jag kliver ner för trappen. Den är ungefär 20 cm hög.


Creature fear


Don't let it form us
Don't let it form us
The creature fear




Som alltid hänger runt min hals.


And I stood nervous next to you



Yeah they went wild.

Yeah they went wild.

Yeah they went wild.




Jag och Mill går på bio och ser luftslottet som sprängdes. Ibland håller vi varandras händer och skrattar när ingen annan skrattar, bara för att det kommer sekvenser i filmen som går att koppla direkt till våra internskämt och det blir så fruktansvärt roligt. Jag äter godis tills jag mår illa men det är sjukt himla fint och vi älskar Lisbeth Salander, vår manshämnerska och vi jublar och hurrar.





Now it's all laid out in front of you,
And that's half murdered the mystery.
Are you still to shy to describe?
Now the whole world is waking up.
A ribbon cut for the opening.


tar mig in i ditt rum


Igårnatt:





Hade min svarta skjorta med guldtrådar och det var fint och jag dansade tills inget spelade roll och allting spelade roll.


som om det handlade om mod


härligt att rensa en slask med tre veckor gammal rutten mjölk i.

röd


Säger som min bästa vän:  VAR ÄR GLAMOUREN?!

RUN RUN RUN





VILL: supa, dansa, hångla, lyssna på musik, läsa böcker, resa bort och hem igen, träffa mill, se Kent, lära mig att segla samt spela dragspel, shoppa mysiga saker till vår lägenhet, träffa Saras bebis albin, dricka drinkar med Maja på onsdag, kunna använda en symaskin utan att bli galen, gå på bio, äta godis, dricka proviva med päron och kiwismak, bli rik, skrika, skratta,skälva.




All Tomorrows Parties


Detta inlägg är en hyllnig till ladugården och kossorna som bor där (folk brukar skratta och ja, det är ju ganska komiskt, brukar själv ofta skratta åt mig).  Med risk för att låta nördig då (som om jag inte gjort det redan..); Jag älskar att jobba i ladugården jag älskar korna jag älskar när jag vårdar bebiskalven som mår dåligt tills hon mår bättre och hur varma dem är och hur 454 Sally brukar följa mig när jag spånar eller helt enkelt lukten av hö dynga varma kor och kaffekokaren i fikarummet. Det är helt fantastiskt. 

Lite så här:


Frankenstein






Vill prenumerera på knäckebröd. Tänk att få en hel drös knäckebröd i brevlådan varannan vecka för extrabra prenumerationspris. Hur bra hade inte det varit för en sådan som mig som älskar knäckebröd.
Annars så vill jag bara lyssna på musik. Typ Ensamhushålls cover på vinternoll2, Laura Laurent av Bright Eyes eller Frankenstein av Antony and the Johnsons. Och jag saknar Berlin. Fotot är på min bästa vän i Berlin. Det var antagligen den bästa veckan i mitt liv. Minns fortfarande hur man sa ”jag har en böld” på tyska eller hur fult tv-tornet var.Finast var att se lite av Andy Warhols konst på konstmuseum, se missbildade bebisar i formalin på medicinska tills man grät av skratt, att dansa till dreaming of you på en klubb med en stulen tequilaflaska från baren eller att äta elva chipspåsar på sex dagar. Och mycket mer. Oj, nu blev jag sentimental.


illusionisten


våra förluster uppgick till trettontusen döda. Trettontusen medvetanden, minnen, kärlekar, känslor, världar, universum - för det mänskliga medvetandet är mer av ett universum än själva universum - och allt detta för ett par hundra meter värdelös lera.


Läser Illusionisten av John Fowles.
Vilka idioter vi människor kan vara. Fast det var väl knappast något nytt.

jag behöver dig igen igen igen





Guess who´s coming to dinner





Det har varit fruktansvärt kallt idag – igen. Traktorn ville nästan inte starta och vattenkopparna till kalvarna hade frusit.  Jag har försökt skydda ansiktet genom att knyta halsduken runt ansiktet likt en rånare. Bönderna har en bordercollievalp som är tio veckor gammal och har jättesmå ögon. Och troligtvis är det en kalv som har fått B-vitaminbrist, vilket är himla otäckt. Förutom det ett totalt lugn i kroppen.


 Har bestämt mig för att ta tag i mina matvanor på riktigt nu, att inte bara äta nudlar, knäckebröd och gröt varje dag, lunch som middag. Så nyss var jag och handlade mat för fyra hundra kronor. Aj. Hade hellre lagt pengarna på galna skjortor från myrorna. Men det är väl kanske inte så det funkar. För pengarna fick jag i alla fall bland annat; ca 64 knäckebröd, lax, en liten låda körsbärstomater, ”fasta potatisar” (trodde alla potatisar var fasta?), keso och godis (måste ju få unna sig).


 Önskar att man kunde känna sig manad till att diska lite oftare. Jag menar, nu sitter jag här igen och dricker te ur plastlådor bara för att jag inte orkar. Och varför hällde jag ut hela min väska på soffan, jag orkar faktiskt inte plocka bort det. Det är inte lätt att vara lat alltid. Jävligt knepigt faktiskt.


 Imorgonbitti ska jag ställa klockan på kvart över fem. Jag jobbar alltså helg och är själv i ladugården. Vilket brukar vara mysigt, men ibland lite kaos (som i somras när korna rymde ett på natten).  Nej fy nu blir det långrandigt här.


The university's quiet today






Lava monster


Det är trettio grader kallt här i Vindeln. Min lägenhet består av två rum varav en har blommiga tapeter. Det är ett gammalt hus med knarrigt trägolv och drag vid fönstrena. Därför har jag fått en kupévärmare samtidigt som jag kör spisen på högsta värmen för att det ska bli varmt. Det är alltså
tillbaka till tystnaden tillbaka till kaos tillbaka till lugn tillbaka till mina damer dvs kossorna med varm andedräkt och sträva tungor.




When the lava comes
I swear, I’ll block it
It will not touch you
It will not touch you
Touch you

And if the lava monster came,
I would block it’s flame from hurting you
From hurting you


We're living in a den of thieves






Vi säger att om vi inte ses igen så får du ha ett bra liv nu
och livet är ju bara förjävla konstigt men jag tänker nu nu nu och minns alla varma nätter med köksdans cykelturer ljust mörker och en början på någonting. Och här är jag nu. Precis i början av allting.
 Och  igår kunde man se en dokumentär på femman om "kvinnan med jätteben". Jag råkade säga "men puss" till en tant jag försökte sälja "allt om mat" till.  Och vad ska man säga. Hela världen hela livet, ibland är allt man kan fråga sig själv : vad är detta?




We're living in a den of thieves
And it's contagious
And it's contagious
And it's contagious



igen igen igen


Snart ska jag till jobbet och sedan träffa Adam. Jag saknar våren, eller hösten. Årstiderna som mest räknas till övergångar. Det finns inget riktigt konstant i vår eller höst, kanske det är det.  



Fjärilen i min hjärna



Och nu vänder jag mig nedåt, till fåglarna i underjorden -
 så kanske. Om det inte lät så dramatiskt. Och vackert.




ALBIN JAG ÄLSKAR DIG


HELA VÄRLDEN KAN DRA ÅT HELVETE FÖR MIN FINA VÄN SARA HAR FÅTT EN BEBIS EN ALBIN OCH HAN ÄR VÄRLDENS FINASTE OCH JAG KAN INTE ENS GRÅTA LÄNGRE TROTS ATT DET KÄNNS SOM OM JAG GÖR DET MEN FAN VAD FINT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PUSS PUSS PUSS PUSS!!!

misär


Vad ska man säga. Väckarklockan ringer klockan sju och jag vill döda. Men masar mig upp och gör mig i ordning för att åka till läkaren. Precis när jag är på väg ut genom dörren ringer hon och säger att hon är sjuk och att vi måste bestämma en ny tid. Jaha. Jag är fruktansvärt trött men bestämmer mig för att inte gå och lägga mig, eftersom jag måste vända tillbaka dygnet (börjar ju faktiskt jobba på fredag igen). Så istället kokar jag enormt mycket kaffe som jag myser med samtidigt som jag stickar framför tv:n.  Självklart börjar jag må fruktansvärt illa och här sitter jag nu. Med tusen miljoner saker att göra och ont i ögonen och illamående. Men det jag MÅSTE göra är följande: Köpa syrsor till ödlorna ( hur är det möjligt att djurmagazinet kan ta fyra kronor för EN sketen liten syrsa?!) och ringa maya om att eventuellt lämna av kackerlackorna (också ödlemat. Dock är de bannade från hemmet eftersom mamma fick panik) hos henne.


Det jag VILL göra idag är följande:  Läsa  ”fjärilen i min hjärna” av Anders Paulrud. Vara nyttig. Dricka te. Bränna en skiva. Gå i ide några månader.





En gnistrande personlighet





Man kan verkligen citera Kent i alla sammanhang. Till exempel skulle Beskyddaren kunna vara Jabbathehuts, i Star Wars, låt:


Jag försökte vara speciell,
Jagad, smal och glansigt blek
Men med fläckar är jag född
Jag hade nästan glömt
Jag ville vara spirituell
En gnistrande personlighet
Men det kräver att man har
Gener och anlag
Och det har inte jag

Och det tar hundratals år
Att dölja felen
Jag är ljusår ifrån
Vanställd och skelögd



Om tre och en halv timme ska jag upp och iväg. Herregud vill inte.


It's all the streets you crossed


Jag har börjat att få svårt att sova på nätterna. Så nu sitter jag här och lanar med en joltcola. Skoja. Sitter och lyssnar på Sunday morning med Velvet Underground för att den gör mig lugn samtidigt som jag dricker te. Den goda nyheten är att cdspelaren ej är trasig (tack gud) och att jag med glädje lyssnat på min Pakistanska pop. Dock har jag insett att det är mycket troligt att jag lyssnar på något som är Pakistans motsvarighet till vår Lena ph eller Magnus Uggla, vilket gör att det hela inte känns helt hundra.Men vafan.





Sunday morning and I'm falling
I've got a feeling I don't want to know
Early dawning, Sunday morning
It's all the streets you crossed, not so long ago


Watch out, the world's behind you
There's always someone around you who will call
It's nothing at all


The crying light










No one can stop you now
No one can stop you now


Lover I Don't Have to Love


Idag provade jag den älskade cirkuskavajen från monki. Den heter även ”Dolores blazer” och är mer än fabulös. MEN. Den sitter som satan och är inte skön och jag är SÅ ledsen för det. Därför blev jag tvungen att unna mig två garnnystan till halsduken jag håller på att sticka och en underkläd. Plus att jag lånade en skiva på biblioteket med pop från Pakistan, tror att det kan bli intressant. Problemet är dock att det verkar som om jag tagit sönder cd-spelaren, vilket är ytterst deppigt.  Särskilt eftersom det är min lillasysters. Vilket betyder katastrof.



Jag har åtta pass kvar att jobba på online innan jag är fri. Så jag passade på att jobba idag och fick sälja damernas värld. Bland annat  ringde jag till en tant som sa att hon : INTE ville köpa Damernas värld sedan dem utnämnt Anna Odell till årets modigaste. Och jag som var trött och förvirrad tänkte jaha okej men WHAT, VAD är det Anna Book har gjort som jag missat. Men insåg såklart efter vi lagt på hur det låg till och att jag förirrat mig igen. Vilket var lite snopet, det hade varit intressant att höra hennes åsikter. Fick sedan höra att jag var en krigarprinsessa av en coach vilket fick mig att bli så taggad att jag lät som Gunde Svan i två meningar  och sedan  mådde jag dåligt över det.



Annars så läser jag en bok om en grupp kvinnor som tar ihjäl mansgrisar  och jag  inser att jag ligger och  jublar. Känner dock att jag måste tillägga att det är som mill säger: Vi hatar inte män, vi hatar mansrollen. Det är precis så det är. Vi hatar mansrollen.






A bitch in heat

Detta har hänt än så länge:



Vaknar skitförbannad men tack och lov med min bästa vän. Vi äter mackor och hon hånar mig för att göra skidbacke i osten. Men jag vet att hon delar samma äckel över ostkanter som jag, eftersom det faktiskt var hon som överförde ostkantsfobin till mig (dock samtidigt som hon själv lyckades lämna den). Sedan åker vi med bussen till stan för att jag ska jobba på Online och hon ska hem.

Som vanligt tar jag tillflykt mot kaffeautomaten när jag väl lyckats ta mig in genom portarna till den grymma telefonförsäljarvärlden. Det går dåligt att sälja ”allt om mat” och det låter flera gånger som om jag säger att jag ringer från ”automat” istället för ”allt om mat” bara för att jag sluddrar för att jag är trött. Ljusglimten blir dock när jag slutligen säger upp mig efter mitt jobbpass på fyra timmar. Vandrar hemåt småflinandes medan jag lyssnar på kids på högsta volym och tänker 8 MÅNADER KVAR INNAN JAG OCH MIN BÄSTA VÄN FLYTTAR TILLSAMMANS. När jag kommer hem firar jag med mycket mat och bastar tills jag ser ut som en kräfta och tror att jag ska svimma.




Something so wild turned into paper



 



Tycker att Conor Oberst förtjänar att hamna i första blogginlägget.





That circus tiger's gonna break your heart


RSS 2.0