Shake that devil

En romantisk/fin/vansinnig weekend i bilder.

 




och så tänder jag ljuset trots att du hatar att klä av dig när jag ser

Min fina lillasyster fyller sjutton år idag. Vi äter kex och ost till frukost.
Jag dricker kaffe och klär mig för begravning. Målar naglarna röda.
Klockan 14:05 åker jag och Mill buss till Sundsvall för att träffa finaste Sara och Albin. Dricka vin och dansa. 


Och som Sverige sover villor skogar elljusspår



vi saboterar allt vi inte kan ta med oss


Var på teater igår. Det och alla var så himla bra. Särskilt min Mill. Jag blev alldeles varm och stolt. 


We are out of wind



Vill bara äta skabbiga chips och låtsas att det är vår.

And you know that your love
is all you've got


You've got to hide your love away



Snöstorm ute. Dricker kaffe och läser DN i sängen. Planerar.

And I feel just like Jesus' son

Jag ritar mig själv i den hånade/hyllade vansinniga "futuristiska dansen". Klappar min hund och lyssnar på Kent och Beatles.Feberkväll i bilder.





Little darling it's been a long cold lonely winter



Är sjukukukukukukuk och detta är trejde gången jag uppdaterar denna bloggsatan för idag. Så tragiskt.


Here comes the sun

Jag har antagligen världens mest gulliga chef ( och hon är antagligen den sötaste bonden även). Nyss kom hon in med godis och halstabletter och säger att jag får krya på mig, vila. Och jag blir ju så rörd.

Lyssnar på Beatles.


We're the people, the lucky with the fragile bones

Idag har jag feber. Gör te i min vitröd-randiga tekanna. Läser och lyssnar på musik. Äter popcorn ur ett durkslag i brist på skålar. Det är himla mysigt.

The pictures in his mind arose,
And began to breathe.

True blue



"Maneter förökar sig genom att hanarna sprutar sperma direkt i vattnet som honorna fångar upp med sina munnar. I mitten av sommaren släpps larverna som tar sig ned till bottnen och där växer de fast och startar så sin polypfas. Som små utskott står de sedan på bottnen cirka en halv centimeter stora. Vanligen på hösten skivas toppen av och varje skiva blir en separat manet"

Vad ska man säga. Så himla konstigt.

(bild 1 2 3 : google)

Waste of paint

He once cut one of my nightmares out of paper.

Det svider i min hud och hals. Jag lyssnar på Bright Eyes och det känns som att komma hem, precis så tryggt. Det är alldeles mörkt ute och när jag romantiserar tänker jag att min lägenhet är som en lunga, eller bara en alldeles egen värld. Där allting får plats.


När vintern gömmer dina spår

Det som måste räknas till negativt med att flytta hemifrån är att man verkligen inte vill lägga pengar på skittråkiga saker så som köksredskap. Än så länge har jag lyckats undvika att köpa skiten genom att ta till andra lösningar. Till exempel så har jag ej någon konservöppnare, så när jag behöver öppna en konserv ställer jag denne i diskhon samtidigt som jag höjer brödkniven högt i skyn innan jag slutligen hugger den i konserven. Detta kan gå åt helvete som till exempel att innehållet i konserven sprutar åt något oberäkneligt håll eller att kniven går av och flyger iväg (har inte hänt än), så man får passa sig lite. Eller om jag ska röra runt i mina makaroner eller steka något använder jag en osthyvel i plast som stekspade (logiskt nog blir den mindre och mindre för varje användning). Eller så får en upp och nervänd plastlåda bli en skärbräda. Känner dock att jag borde ta mig i kragen inom en rimlig framtid.


Och flykten över taken


När jag kommer in ser jag i spegeln att det är en hinna av is över mina ögonfransar. Alldeles kritvita. Och det finns så mycket som är för fint för att skriva här. Sådant jag endast vill spara i mig själv. Det svider i min hals men allting känns skitbra.

For you I know I'd even try to turn the tide

Igår: Fikar från 18:00 till 02:30.
Idag: Vaknade illamående vid nio imorse och tog bilen till min farmor för att fika. Kommer hem och fikar.
Abdolut fint fikasällskap alla gånger. Nu mår jag illa.


dreaming of you

(Tevil, detta är bandspelaren vi fått! Och mössan fick vi med. Älskar den bara för att man ser ut som ett ekollon i den. Klart slut. Snart flyttar vi! futuristiska dansen!Veven!Puss!)



Up in my lonely room
When I'm dreaming of you
Oh what can I do


Tre ödlor kryper ljudlöst över ditt tak

Har sett den första myran kaosartat hetsa runt i hallen. Varje år intar små svarta myror vår hall och huserar under listerna. Och varje år lurar vi dem till döden genom att ställa ut små vita doser med gott giftigt pulver som de dör av. Hur som helst. Nu kan det väl ändå inte vara långt kvar till våren. Till och med solen har ju visat sig två dagar i rad.

Och sedan en bild på en harlequin baby, för att detta är en oerhört intressant sjukdom och ja, bilden säger allt. puss

Två kilo kunskap blir kvar i tarmarna

Jag läser dikter av Xi Chuan, en kinesisk poet. Måste säga att det inte kan vara annat än klockrent då ett stycke börjar med:  Du var lycklig som popcorn

Vattendropparna jag spillt ska bli fåglar i flykt

Frossar i hattbilder från google. Dessa är några jag med glädje vill låta vila på mitt huvud. Och annars skriver jag dagbok för första gången på väldigt länge. Ljuvt. Har två skitmysiga dagar framför mig. Ljuvt.








Jag gör dig arvlös på en servett


I ditt stora hjärta börjar slagen bli små


De sa att värmen hade börjat lämna fötterna. Dra sig inåt mot organen, som ett sista överlevnadsförsök. Kanske. Och idag dog du. Samtidigt som jag schamponerade mitt hår under duschstrålen.

Men mig får du inte tillbaka



Det ligger blodspår över snön som leder till garaget där slaktkropparna är upphängda. Idag har jag saknat eller längtat eller kanske både och efter det som inte går att sätta fingret på. Det har snöat lite och kaffet har varit precis lite lagomt för starkt. En ofantlig trötthet trots att jag sov tio timmar i sträck. Och pinsamt är det när man backar in traktorn i en vägg så att plankorna bryts och bara lite målarfärg är det som finns kvar om kollar från andra sidan, i vårt omklädningsrum.  Min ena chef skrattade med varma ögon och sa att det var minsann ett redigt hål jag hade gjort. Mina två chefer är båda alldeles varma.


På väg hem från Ica möter jag en gammal man i kanske sjuttioårsåldern. Han säger hej och frågar om jag har köpt filmjölk. Han har luriga ögon och ställer sig nära. Jag säger att ja, det har jag gjort. Och han frågar om han kan få den, så han slipper gå in. Jag tittar förvirrat på hans luriga ögon och mjuka rynkor. Sedan helt plötsligt skrattar han högt och petar mig retsamt på hakan som är gömd under halsduken och säger att han skojar. Och sedan säger han det igen, att han bara skojar. Innan han muntert stapplar vidare mot Ica. Jag undrar . Vad är Vindeln för ställe?


It must be safe when it's on TV

Några av damerna på jobbet:






This is now

Bara för att man har kuk betyder det inte att man har makt.


Marble

Dagens låt är Marble House av The Knife. Faktum är att den varit många dagars låt på senaste. Vill hävda att den är mer än fabulös. I RAISE MY HANDS TO HEAVEN OF CURIOSITY

Fick en kommentar igår om att denna orch nedan är lik Lisbeth Salander och vafan DET ÄR SANT. Detta kanske är en "BEFORE-bild" av Lisbeth innan operationerna. hah


Shame is the name, shame makes the world go 'round


Detta är paltorna som hänger på min kroppshydda idag. Försöker förgäves dra mig uppåt till gud genom att slita mig själv i håret. Eller kanske visa hur tunnhårig jag är. Skojar. Finns en djupare mening. Skojar igen. Någonting annat: Jag kan inte sluta lyssna på Heroes med David Bowie. Helt fantastiskt.






On the inside of this marble house I grow




1. Klippa luggen.ÄNTLIGEN
2. Dricka kaffe. ÄNTLIGEN
3. Rota i garderoben efter MINA kläder. Inga skitiga arbetskläder idag inte. ÄNTLIGEN
4. Gå till stan. ÄNTLIGEN
5. Shoppa fast jag inte borde. ÄNTLIGEN

We came to breathe clean air


Det går en osynlig gräns




Frustrerad förbannad lite
som vanligt



I carry you down the stairs




På jobbet:

307, en av korna, har en böld på låret som på senaste tiden växt sig väldigt stor i rasande fart. Så igår var veterinären här för att kurera henne. Det vill säga bland annat tömma den på var. Hon skar upp en öppning  och tryckte sedan ut innehållet i en hink. Ungefär tre liter var. Och nu är det viktigt att hålla såret öppet  så att eventuella rester där inne kan skjutsas ut. Med det menas alltså att jag två gånger per dag måste trycka in hela mitt pekfinger och långfinger in i benet,  eller böldhuset kanske man ska säga, och spruta in en speciell vätska som ska hjälpa till att rena. Och det konstigaste är väl egentligen att kon inte verkar känna så mycket, hon tittar mest med sina stora ögon och försöker dra sin sträva tunga över min jacka.


You are leaving the american sector





No lies, just love

Saker som är skit men enbart skitsaker:

- Att jag har glömt min ipod hemma. Känner mig ej hel utan den.

- Hormonstinta ungdomar som satt längst bak i bussen idag och skrek  ”böghora” till varandra med spruckna målbrottsstämmor.

- Att jag i bussen drog upp mina vantar ur väskan och la dem på sätet bredvid mig. Satt sedan och tittade ut genom fönstret en lång stund innan jag slängde ett öga på sätet för att se så de låg kvar. Men vad ligger bredvid mina vantar om inte ett par trosor som lyckats följa med upp ur packningen. Och detta var ej de små sexiga i spets utan min garderobs mest brutala mormorstrosa.
 

Saker som är bra i min lägenhet idag:

- Äta chips till frukost

- Att det på Outsiders idag handlar om en kvinna som har fettfobi och är livrädd för tjocka människor. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Eller gråta för att jag skrattar så mycket.

- Att dricka mängder med te och kaffe i sin varma säng med fin bok nu när man bara vill dö av att vistas utomhus (ge upp vinter!).


RSS 2.0